Sunday, August 22, 2010

LagU RaYa...

Kini sedang gIat mEndownLoad n menambah koleksi lagu2 raya ku..

smlm tgk folder lagu raya mcm sket so mari kite tambah koleksi...

hihihi...

Raya... Raya... Raya...

Bahang raya tu da nak start da..

Jd mAri kiTa saMa2 Memeriahkan lagi Aidilfitri Kali nie...

hihi....

Thursday, August 19, 2010

gAtHeriNg FutsAL BAS5A!!!!

Laporan Kejadian Futsal Semalam....

11pm - Masa yang dijanjikan oleh organizer tuk start main futsal...

11.15pm - Mendapat panggilan yg kete Ju problem

11.30pm - Tiba di tempat kejadian dimana cermin Kete Ju crack... Oh No!!!!!

12am - smua selamat sampai di tmpat futsal.. (agak ramai gak yang hadir.. hihi.. besh2)

12++am - GAME BERMULA... (main 6 sebelah, satu team consist of 3men n 3ladies)...

1am - Break sebentar sbb letih dong...

1++am - GAME Cntd'... hihihi......

2am - GAME TAMAT...

2++am - Kembali Pulang ke umah masing2....

Ulasan berkenaan aktiviti....
Sebelum dpt gather sama2 tu mcm2 la telah menimpa kepada rakan2 ku.. cian cermin kete ju crack sbb ikut blakang lori... alhamdulillah smua selamat... aku dah contct member aku so smua leh handle la...

Bila game bermula, kedengaran yg riuh nye kat court 3 dimana court kami bermain.. hihi... sgt meriah... gelak tawa sorg2 mmg x abis la.. walau pown main cam tu at least kami smua enjoy... yang penting setiap org mempamerkan aksi mereka tersendiri.. yang membanggakan adalah AFRAL telah menjaringkan beberapa bijik bola masuk kedalam gawang.. hihi.. (besh nye ayat aku)... hihihi..... byk lagi yg perkara yang menyeronok kan berlaku di atas gelanggang futsal tersebut... hihihi... nnt korg pe pandai la komen lagi yerk... hihi...

overall aktivity ni mmg amat menyeronokkan n sgt enjoy... bgus tuk kesihatan.. hihi... n dpt gather sma2 lagi... bile lagi kan kite nak gather sama2.. ade peluang jgn lepaskan... klo kite fikir sejenak, kite ni da PART5 da poen.. xlama je lagi da nak GRAD... masa berlalu begitu pantas kan kawan2.... sedar x sedar kite da nak abis da belajar.. justeru itu, sy menyeru agar apabila kite mendapat peluang tuk melakukan aktiviti seperti ini, gathering BAS5A, marila kite bersama2 join sebelum kita sama2 grad n x taw bila lagi akan kita gather sama2 n have fun cam ni lagi...

special thanks buat organizer futsal kali ni, Ahmad Farihan, abg part 5, n thanks kepada rakan2 yang lain juga kerana dgn jayanya menyokong aktiviti seperti ni.. mmg x smua yang join sbb mybe ade sbb2 tertentu tp x pe, msti ade lagi aktiviti pas ni.. tgguuu....... jd sama2 la kita merapat kan lagi ukhwah antara dak2 BAS5A ni...

akhir kata.. sama2 kite siapkan assignment yg belum siap lagi.. hihi.. jumpe lagi di masa akan dtg...

tata....

melaporkan dari taman ria...
-Fikri Azhar @ Doraemon89-

Cian BbY ItaM ku.. My LoVeLy CCH9478...

Tanggal 20/8/2010, jam 12a.m.
Ari ni aku g main futsal kat sg petani...
parking la kat tmpat parking tu...
then ade la sekumpulan manusia yg melepak disitu..
Balik je dari main futsal aku tgk2 ade notes atas cermin kete aku... ingt kan ape.. aku poen baca la..

Nota tersebut berbunyi:
"Kete ang mmg buruk"

something like that la... mengkritik kete aku.. da la tulisan pown buruk.. ade ati lagi nak hina2 kete org.. mmg agak angin gak la.. aku syak dak2 yg duk melepak masa aku smpai.. sbb diorg je yg ade time tu n pandang2 kete aku.. aku x tuduh tp just syak...

Tuk manusia2 yg menulis nota tersebut:
Kalian sememangnye dengki ngn kete aku. aku x kisah la korg nak kutuk ke hina ke or what so ever psl kete aku. yg penting anda x cederakan die sudah.. once tercedera kete aku, mmg aku cari la manusia tersebut.. N lagi satu.. YG ANDA NAK KUTUK KETE AKU, ANDA TU ADE KERETA KE AKU NAK TANYA??? KALAU ADE KERETA POWN, MAMPUKAH ANDA TUK MODIFIED KERETA ANDA MENGGUNAKAN DUIT ANDA SENDIRI TANPA GUNA SESEN PUN DUIT MAK BAPAK ANDA??? MAMPUKAH ANDA NAK MODIFIED KERETA ANDA??? MAMPUKAH ANDA KELUARKAN IDEA TUK MENDEKORASIKAN KERETA ANDA?? KALAU TAW DIRI TU MISKIN OR TAK MAMPU SO JANGAN KUTUK HASIL KERJA ORG LAIN... sedar2 la diri tu sket.. kalau nak kutuk tp anda mempunyai hasil yang lebih creatif, tunjukkan la.. sekadar klo nak kutuk hasil kerja org lain tp hasil kerja sendiri pown tonggang terbalik, GO TO HELL je la ye.... Da la kutuk2 kete aku, siap memperburukkan nama org lain lak tue.. leh tulis dari JPJ... perangai mmg sial la mcm org yg x berpelajaran... bese la, org2 yg bodoh mmg akan melakukan perbuatan yg bodoh... bertindak dgn tidak berfikir panjang...

Aku sememangnya syak bdk2 yang lepak n yg dok pandang je kete aku n diorg tu dak2 melayu.. Kalau skit mata tgk kete aku so xyah la nak pandang lama2 sblm aku parking kan.. tu sebenarnye dengki.. Ape nak jadi la ngn org melayu kite skrg nie... dengki tu xabis2... BILA ORG MELAYU NAK MAJU KALAU SIFAT NI MASIH BERADA DALAM DIRI... Seseorg tu akan rasa dengki apabila die xdpt buat or xdpt seperti mana org lain dpt.. Cthnye.. manusia tersebut mmg dengki kat kete aku sbb die xda kereta tuk di modified smpai tahap kereta aku jd sbb tu die tulis notes mnyatakan kereta aku bla bla bla..... xpown die teringin nak make up kereta tp duit xde... xpown die teringin nak ade kereta tp sbb MISKIN so xmampu nak pkai kereta... Klau da MISKIN tp lagak cam org ade duit xde guna gak...

RENUNG-RENUNGKAN LAH.....

PA PE POWN.. AKU BERPUAS ATI NGN APE YANG AKU ADE... BUKAN NAK RIAK TAPI REALITINYA VIVA HITAM CCH9478 DAH AKU MODIFIED SAMPAI TAHAP YANG BOLEH DI BANGGAKAN... YANG PENTING AKU X KACAU IDUP ORG LAIN N TAK KACAU DUIT ORG LAIN OR DUIT MAK BAPAK ORG LAIN...

JD BILA AKU X KACAU ORG, SO JGN KACAU IDUP AKU... FAHAM!!!


Ting Tong!!!

Jam menunjukkan pukul 5.31am...
aku kembali mngupdate blog aku yg da lme x update nie...
Maybe termotivate dari presentation group aku pg td kot..
xtaw la... or maybe sbb
Fza Ibrahim duk tnye "bile la ko nak update blog ko nie"...
or mybe aku ade bende yg nak maki org.. sbb tu kot...
aku rase blog aku skrg nie cam tmpat aku nak meluahkan rasa x puas ati aku...
ntah...

mcm2 kegunaan blog nie.. cehh cam nak wat presentation lak..
hihi...
pa pe pown...

aku da kembali mengupdate blog aku nie...
hihi...

Monday, July 26, 2010

MaSa...

Skrg nie cam bz sgt2...
Kelas lak straight beberapa jam..
huhu..
adat la kan life as a student (dipetik dari kata2 lecturer)...
assignment n tutorial lak makin lama makin bertambah..
tp rase malas tu x ilang2 lagi... huhu...

huhu.. tabah menghadapi hari2 mendatang..

Monday, July 19, 2010

Cerita Dulu Then Sampai Skrg!!!!!!!

Baru je nak update blog then kne maki org tp mmg itu pown point aku nak update blog.. biar lega sket...

Ari nie skali laki selisih ngn kereta kia rio ber no plate BGA**** or aku leh pnggil owener ni son of a bitch... Walaupown die lecturer.. ade aku kisah... mati die la... yg penting die mmg da wat sial ngn aku.. damn shit...

Cam ni Cerita Dia...

Cerita nie masa aku sem 2 lagi... skrg nie da sem 5... bayang la manusia nie betapa teruk x teruknye... smpai skrg die still x puas ati ngn aku.. mmg sial...
Pada suatu hari, course aku ade kan solat hajat kat kampus, aku n housemate aku nak g la solat hajat yg bermula ngn solat magrib. so otw nak g tu ade la jalan yg lurus yg ade dua lane yg leh dikatakan had lajunye adelah dalam 90km/j sbb ukan highway nak laju smpai 110km/j.. so masa tu kete aku da 110km/j da pown.. ade la kete blakang aku nie cam cucuk angin kete aku then aku rilex lagi sbb yela aku da laju so wat pe aku nak kisah.. klo aku nak bg die jalan poen, lane lagi satu byk kete so aku stay la kat fast lane memandangkan kete aku da dlm 110km/j.. aku ade la brake sket memandangkan keadaan jalan yg xelok then kete blakang aku ni panas n potong la kete aku ikut slow lane then tetibe memintas kete aku n msuk ke fast lane mmg tajam la.. sket lagi nak kete kete aku.. aku mmg da panas da sket sbb die da wat sial disitu.. dapat je msuk fast lane trus nak brake.. ingat aku xtaw skill tu.. bdk noob je yg pkai skill lama tu lagi.. masa die start masuk fast lane aku da brake sbb da jangka die nak guna skill bodoh tu.. kebetulan kami akan melalui jalan yg sama.. ade simpang 4 n kami akan ke kanan.. masa lampu hijau je die pown start jalan slow2 dgn kelajuan 40km/j... sape pown angin kan.. memandu terlalu slow pown boleh disabitkan kesalahan klo nak ikutkan.. bese la.. manusia ni harap je lecturer tp bodoh nak mampus.. masa die jalan slow aku pown high beam... aku bg high beam kat kete die.. die wat slow je lagi.. nak potong, byk kete lak.. follow je la mangkuk ayun nie... then smpai lagi satu simpang 4 yg mana klo nak g kampus leh straight or masuk kiri... klo ikutkan mmg nak terus je.. tp bila sampai je kat traffic light, ade dua lane, kete sial ni trus je block dua2 lane... aku pown belok ke kiri tuk ke kampus... masa tu mmg da x nampak die da.. setibanye aku kat kampus n bile aku da park kete, dgn lajunye aku die pown trus block kete aku n dgn budjet samsengnye die trus ke arah aku n nak marah2 aku.. konon die lecturer die ade kuasa la dalam kampus tue.. bull shit la...

kami pown terus berdialog
lecturer bodoh : nape awak brake mengejut td??
aku : dah jalan x elok.. kene la brake..
die dah kalah kat situ then trus cari point lain..
lecturer bodoh : nape awak high beam kete saya td??
aku : kete saya so suka hati la saya nak high beam ke x...
lecturer bodoh : ooo... kereta awk... abis suke ati la ye.. saya tanya ni nape high beam kete saya??
aku : en. pown jalan slow sgt.. sy dah lambat nie, ade aktiviti nie...
lecturer bodoh : oo... ape nama awk?
xpasal2 nak tnye nama aku.. binatang ape lecturer nie...
aku : la.. wat pe nak tnye nama sy.. dah la sy dah lambat.. sy pergi dulu..
then die panas trus maki aku..
lecturer bodoh : cam ni la student.. aku sumpah ko fail...

mmg son of a bitch.. x pasal2 nak maki aku.. ko yg wat sial then ko nak maki aku... what da hell...
then after solat hajat abis aku pown tnye la kat guard kampus tue.. ade x kete BGA**** msk kampus nie.. then akak tu ckp kat aku... "adk, taw x yg tu lecturer. nape adk wat lecturer cam tu,"kata akak guard yg x tahu cite sebenar. aku poen trus maki la. "saya gak yg salah. die wat cam ni cam tu sy gak yg salah. cam tu ke lecturer." aku trus blah.. mmg sial la lecturer yg bodoh tu...

then masa akhir sem skali lagi aku selisih ngn shit tue, aku angkat tgn n snyum tnda aku malas nak cari gado da tp die wat muke hodoh die tu, wat muke sial die tu..

then td aku selisih die kat traffic light, die leh bw kete slow then pandang sial kat kete aku..

what da fuck!!! pehal ko x puas ati ngn aku lagi.. bende da lama ko still x puas ati lagi..
ko ingt ko lecturer n aku student ko leh wat suke2 ati ko je.. hey.. ko reti bahasa x.. yg menjadi masalah adelah antara road user n road user ukan lecturer n student. bende on da road, da abis kat situ abis la, yg ko nak kait smpai dlm kampus pehal... mmg manusia jenis binatang la org nie...

ko x kenal aku siapa lagi ko leh nak tunjuk eksyen kat aku la.. ko tunggu one day nnt.. aku dapat skali lagi ko cucuk kete aku siap la ko... ade la aku nak wat kat ko.. time tu ko tgk la...
klo ko nak hentak aku skali pown aku x heran, tapi klo hentak biar smpai mati. klo aku bernyawa mmg ko lak la yg siap aku cari....

org macam nie mmg amat sial n amat bodoh.. aku wat xtaw je.. wat rilex je.. yela.. wat pe nak jd bodoh ngn org bodoh.. so wat x taw je.. skali lagi nk cari pasal ngn aku mmg die siap la..

cube kite fikir kan.. bende kecik je tp die cam nak ungkit mcm kes tu aku wat salah besar ngn die.. mentang2 die lecturer so nak tnjuk ko hebat la.. wei.. sori.. ngn org lain ko leh nak bodoh2 kan tp ngn aku sori...

tu la cite nye antara aku n lecturer bodoh yg tah xtaw ape kesudahannye.. aku rilex je.. tp die yg still cam x puas ati ngn aku.. bile selisih kete nak pandang sial.. aku ke yg salah dalam keadaan tu..

RENUNGKAN CERITA ANTARA AKU DAN LECTURER YANG AMAT BODOH BAGIKU


Dpt Ilham Nak Update Blog...

Lama sgt2 x update blog...
ari nie tetiba rase nak update blog...
ukan pe...
act nak update nie sbb nak luah smething yg amat panas yg kurasai skrg nie..

nnt ku ceritakan segalanya...

hihii.....

Saturday, June 12, 2010

...SaNGaT SeDiH...

pas je final exam ari tue, aku mmg sgt tak mengharap aku dpt 3 pointer tuk sem 4 sbb da taw performanceku masa jawab exam ari tue... paper yg paling xdpt jawab adelah paper csc... sgt macam sial paper tue... aku sgt tertekan ngn i.r lagi pagi tue.. stdy csc mcm x stdy je... pas je jwb paper csc, aku dpt rase yg aku cam x pass paper nie.. so ku pasrah ngn pa pe pown result yg ku trima. ari nie aku check result... besar harapanku agar paper csc aku pass... x mngharap tuk cemerlang tp sekadar pass jadi la.. bertapa hancurnye ati nie bile tgk resultku.. sdey sgt2... aku kne repeat 1 paper.. paper tue la.. huhu.. ati nie mmg da pasrah je.. sgt ilang mood skrg... sgt rase stress... sgt rase tak puas ati... sgt rase mcm gile.. smua rase pown ade skrg nie.. xtaw la nak ckp cam ne bile tgk result exam ku yg sgt teruk... dammmmnnn....... paper yg aku stdy pown mcm xyah stdy je... ukan dpt A pown... skrg nie mcm2 rase pown ade... ntah le.. stress sgt2 skrg...
bior la pa pe pown.. pasrah je la... kene repeat paper so repeat je la.. "wat yg terbaik nnt, sabar je la," ayat yg akan aku dgr dari setiap org yg taw result aku.. huhu.. "layan je la," bak kate kak lyn... huhuhu... Xpernah dapat result teruk2 tuk exam.. tu yg rase down sgt.. xpe la.. aku da wat yg terbaik mungkin tp mybe takdir x mnyelebelahi aku.. macam england gak, xde luck tuk goalkeeper england yg membuat kesilapan yg sgt besar yg mnybabkan england terpaksa seri 1-1 ngn usa.. huhu.. melalut ke bola lak.. xpe la... takdir ckp aku repeat paper so repeat je la..

...KU PASRAH, REDHA...

...LIFE GOES ON...

Thursday, June 3, 2010

...LaMaNye X UpDaTe...

Lamanye x update blog nie...
ish2...
bz ngn kje la nie...
yela.. kadang2 kene keje overtime kan..
tu yg mmg letih tue..
huhu...
ari nie cuti...
tp ade planning ngn my mom...
hihihi..
kite ke kuantan...

Sunday, May 16, 2010

...HaRi NiE CuTi...

Ari nie cuti...
so xde activiti menarik.. huhu...
duk umah n bermuka buku smbl tgk2 blog..
hihi..
all the best gak buat yg tercyg tuk first paper die..
hope dpt jwb ngn cemerlang..
b sntiasa doakan kejayaan kita bersama...
agak bosan gak la...
tgk tv...
muka buku..
ym (ngn yg tercyg je)..
xtaw da...
rase2 jap g nk kuar jln2 kot..
hihi...

Wednesday, May 12, 2010

...HarI 1st KeJe...

Start2 keje da msk tuk jd cashier...
hihi... mula2 serve customer mmg agak kekok sbb da lama x serve..
so agak kekok.. then awl2 ade gak la lupe menu..
kne refer blk kat menu list..
klo x dulu ingt je..
tp bile da lme sket da slesa da...
serve pown da makin ok...
wlaupown ade gak yg silap..
so far ok..
hepi tuk ari first.. hihi...

Tuesday, May 11, 2010

WeLcOmE BAcK MB...

Kembali bekerja di MB Raub...
huhu.. rase cam mls tp nak cari uit nye psl so keje gak la..
smlm jmpe supervisor trus dpt keje..
tnye die "miss, leh start keje bile?"
die ckp "i tggu u je, u ok leh la start.. esk pown leh start"
hihi.. cpt nye da dpt keje..
die still percaya pada kemampuan dan experience yg ade pada aku lagi la tue...
da la msk ari nie trus dpt jd cashier... huhu.. ingt lagi ke aku...
hope so.. xpe.. ari ni supervisor aku yg best nye..
so xde la tension keje...
klo dpt yg garang tu mmg xbape syok sket keje... huhu...
xpe.. ari nie msk keje kul 4 ptg smpai 12mlm..
so arap ari nie permulaan yg baik tuk aku bekerja sbg cashier di marrybrown raub..
hihihihi...

Monday, May 10, 2010

♥♥♥...DiRi Ku BerSaMa DiRi Mu...♥♥♥

7/5/2010 (JuMaAt)
Pertemuan pertama diriku bersama diri nya.. Aku rase seronok skali sbb dapat bertemu cinta hati ku yg sekian lama tidak ketemu.. dapat jumpe walaupown kejap adalah masa yg amat bermakna bagi diriku. hihi.. mula2 mmg mcm malu2 tp lama2 kami makin selesa antara satu sama lain. bw g makan dekat ngn leisure mall.. hihi.. mkn nsi goreng je.. then after that, lepak2 dalam kete depan 7E borak2.. act nak tuka laptop. so set2 kan la smua nak bg kat die. bile anta die blkm terasa rindu lak ngn die. wlaupown jmpe kejap je tp cam x puas lagi. hihi.. rindu tu makin menjadi2 lak... hihi...


9/5/2010 (AhAd)
Pagi2 lagi da kuar tuk berjumpa org tercyg... smpai umah die, ujan. rajin tol die sbb tlong msk kan ns greng tuk diri ku. sedap.. hihi.. ade nugget lagi.. mmg knyg la. lunch mmg x mkn la sbb knyg.. hihi.. lama gak la lepak dlm kete mkn dulu. pas je mkn msing2 blur x taw nak g mn.. hihi.. xpe.. isi myk dulu kat shell.. pas tu baru la ade plan nk g alamanda. alamanda pown alamanda la wlaupown mmg xde pe kat situ.. hihi..menuju alamanda.. hihi.. smpai je.. target utama movie.. g tgk tket dulu.. dpt la tgk cite the crazies. ade lagi sejam before movie.. pe lagi bowling la.. pjuk la bdk comey ni main bowling. last2 main gak la satu game. hihi.. after je bowling tggu movie. after movie, window shopping kat alamanda la.. besides that, kami pown g beli no digi.. dpt lak no dekat2.. mmg sweet la.. hihi.. dah tu, g dinner dulu.. pewot da knyg kete pown memnggil2 la tuan die tuk g ronda2 putrajaya... kami pown berjln2 sekitar putrajaya melihat keindahan lmpu2.. sonok sgt2... dpt spent time bersama2 org yg tercyg.. best2.... anta comey balik dlm kul 11.30... Hari yg sgt indah bagi diriku tuk bersama diri mu.... akan ku kenang setiap detik2 indah kita bersama...



9/5/2010 (IsNiN)
Ari ni nak jmpe die last before balik pahang. kul 12.30 cam tu da g amek die kat umah... x bawa g mn pown... bawa g tesco tuk lunch.. ok la... after lunch je.. ternmpk big apple.. teringt tuk beli kat trisyia. so beli la 6 pieces n 3 piece tuk comey.. hihi... kebetulan lak terserempak lak ngn mmber2 die.. hihi.. kantoi dating.. hihi.. bese la nm pown umah dekat2 so mmg possibility nk jmpe mmber2 die mmg tinggi la.. rase berat je ati nak anta die blk.. cam x puas je lagi nk lepas rindu.. huuhuhu.. xpe2.. lain kali leh jmpe lagi kn.. hihi... so anta la die smpai kat depan pintu umah die.. then die lak anta lak kat bawah.. hihi.. mmg klaka lak.. xpe2.. masing2 cam x snggup nak melepaskan masing2.. hihi.. xpe la cyg.. nnt kite jumpe lagi k.. xpe.. b x kemananye.. ade je tuk bby.. hihi...


KesimPuLanNye: 3 ari ni mmg amat bermakna buat diriku tuk bersama diri mu.. hihi... skrg nie pown da rindu da kat die.. huhu.. bile la dapat jumpe die lagi.. insyaallah ade masa n kiizinan, kite jumpe la lagi.. huhu... "Bby.. I LoVe U sO muCh..."

Saturday, May 8, 2010

BesT!!!

7/5/2010

Lat paper tuk exam..
msuk dewan peksa mmg otak nak abiskan paper cepat2 then nak balik..
pas je jwb exam, x ingt nak bncang or else.. trus menuju kete..
nak BALIK!!!!

kul 4.30ptg lepas keteku selesai dicuci..
aku pown memulakan perjalanan balik ke kl...

sampai je kl..
trus ke laman midah...
berjumpa org tercyg...
pertama kali bertentang mata...
hatiku amat tenang n selesa skali...
hati ku gembiranye mmg tuhan je la yg taw...
tp jmpe pown x lama...
kejap je...
dlm kul 12 nak kne balik da..
xpe la.. wlaupown kejap, ia tetap bermakna bagi diri ku...
xpe2... ahad ni dating lagi... yay...

ape yg best ari 7/5/2010??
1. da abis exam walaupown tak taw jawab tu btol ke salah
2. dapat balik
3. dapat jumpe org yg ku cyg
4. dapat lepas rindu pada yg tercyg

Wednesday, May 5, 2010

Yay...

Akhirnye.. setelah sekian lama meminta hamster dari rakan ku..
dpt dak la hamster...
Binatang peliharaan terbaru...
HAMSTER... huahuahua...
comelnye die...
mari kco die...
Leh la ilang2 kan bosan...
hehehe....

Monday, May 3, 2010

MaCaM-MaCaM La BilE NaK AbiS PaPer Nie..

Bile abis paper ethics rase lega sgt...
aku bersama dua org sahabat baik ku meronggeng la pas abis ethics..
sbb next paper ade gap 4 hari...
mmg syok...
Iron Man terbaik wlaupoan tertido kejap sbb ade scene yg mmbosankn diriku...
hihi...
N ni gak la first time aku tgk wayang duduk seat depan...
huhu.. pas abis je wayang.. mmg sakit2 bdan.. but overall mmg enjoy la..

the day after enjoy (semalam) kitorg pown mula la smula tuk smbung stdy tuk next paper.
ape yg menyedihkan adlah, kami smua xde mood tuk stdy.. KENAPAKAH???
TAK CUKUP ENJOY KE??? TAK CUKUP KETAWA KE?? PERLU TGK WAYANG LAGI KER?? PERLU G KAROK LAGI KER??? PERLU PUSING2 CARI MAKAN KER???
NTAH LE.. kami pown x taw... duk library cam xde faedah je...
niat di hati mmg nak stdy tp nk susun nota pown x lepas lagi..
berselerak.. nak susun ikut topic tp kami smua mnjadi blurr... APE SUDAH JD MA???
huhu...

kul 6ptg kami pown kuar la dari library yg smmgnye kami cam xdpt input pown pada smlm...
pas solat ade suara menyatakan "JOM G MAKAN KAT JETI"
set.... start kete then jalan... hihi... smgt je g... smpai2 je tutup.. ade frustration da kat situ.. then g ke taman lak... kot2 kat situ ukak lagi...
smpai2 gak mmg BEST sgt sbb pak cik kedai tu da kaya so die tutup awl...
frust lagi..
nasib ade NITE MARKET...
menuju ke sana...
ape lagi jln2 cari makan...
hajat nak cari mkn tp tah cam ne mmberku sorg nie tergoda oleh jam RM10..
so smbl jln2 cari mkn terbeli la jam RM10.. hihi...

da nak balik nie.. singgah kat satu kedai yg jual air...
aku ngn sorg mmber ni beli la air.. masa nak beli tu pak cik tue tgh melayan budak2 yg nak beli air.. then kami pown beli la air... mula2 dua je... then mmber lagi sorg beli la gak..
masa menuju kearah kete.. kami pown bersembang tntang pak cik tue...
SGT TERHARU..
Pak cik tu mmbuatkan hati kami sebak oleh service yg diberi.. kire klo ade service charge skali pown.. mmg berbaloi bayar pak cik tue... huhuhuhu... mula2 tgk die lyn budak2 yg beli tu amat la baik skali.. then masa layan kami pown mmg sgt2 baik seolah2 bersyukur sgt2 sbb ade org yg nak beli air die.. da la tu air die mmg amat sedap... semoga Allah merahmati pak cik tu dan memurahkan rezeki pak cik tue...Amin...

otw balik mcm bese.. mmber2ku yg gilo2 ni menjadi radio tuk keteku..
xyah on radio la kirenye sbb da ade radio... hihi...
tah cam ne leh ukak cite pasal adk kecik ku...
tah cam ne la mmberku leh terharu.. BLOG KAWAN KU YG TERHARU!!!
tp act diriku pown terharu gak... hihi...

So as a conclusion tuk ari smlm... smmgnye byk bende terjadi kan.,..
mcm2 bende yg kami bertiga alami n hadapi...
perasaan yg kami alami pown mcm2...
KAMI KETAWA... SEDIH... TERHARU... MOODY... N MANY MORE...
hihi...

APEKAH NI TANDA2 KAMI DAPAT JAWAB NEXT PAPER DENGAN CEMERLANG??? APEKAH NI TANDA2 KENE STDY LAST MINUTE (TAK MOOO)?????
hihi...


Walau pa pe pown.. perjuangan belum selesai.. Satu je lagi paper menanti...
YES.. DOAKAN KAMI... GAMBATEKUDASAI....

Saturday, May 1, 2010

LaGi SatU AzaB...

Ari nie paper Ethics plak...
Wish me all the best..
Sedang bertungkus lumus untuk menghafal.. huhu..
byk2...
xpe...
semoga diriku dpt mnjwb dengan tenang....

mindset for today : nak jawab lek lok n nk cepat2 abis kan paper ari nie n hope untuk menjawab dengan cemerlang sbb iron man sedang menunggu.... hahahahahaha.......

Thursday, April 29, 2010

??~~RePeat Or PasS~~??

9AM - 12PM
Final paper tuk subject International Relation (I.R.)
Perasaan diriku:
diriku menjawab dengan tenang dan completenye jawapan ku...
yakin pada jawapan yg ditulis dalam kertas jawapan walaupown blom taw btol atau salah..
tp amat yakin yg boleh score tuk paper ni..
pas abis masa, rasa amat lega n berbaloi tdo stay up n bgn pagi tuk continue stdy...
alhamdulillah ok n hope leh dpt A, klo x pown rendah sket poen jd la, yg pnting ukan C


2.15PM - 5.15PM
Final paper tuk Management Information System (CSC)
Perasaan diriku:
lenguh menulis jawapan paper pg td pown blom abis..
ade paper lagi.. huhu.. mmg teramat TERBAIKLAH!!!
menjawab dengan hampeh skali...
jawapan smua kbkk n certain tnya mmber but tu pown blom tentu btol..
penuhkn kertas jawapan tu pown sbb rase nak sedapkan ati madam jer..
xde la nmpk blurr sgt walaupown jawapan yg ku tulis hanya lah berdasarkan rational n kefahaman diriku mengenai ayat or soklan tersebut...
jawab cam ukan tertulis dlm buku tp hanya jwb berdasarkan fahaman sendiri...
amat lah TERBAIK!!!!
abis je exam... rase cam x lepas je...
Repeat kah aku paper nie??????

Comment ari nie:
ari yg cam tah paper... pagi da pening ngn ir then sambung ptg lak ngn csc..
amatlah TERBAIK!!!!!
dua2 paper ade comment n pndapat nye tersendiri dan overall rase2 ntah la...
yakin ngn jawapan tuk paper ir je but not csc...

huhu.. ntah la...
persoalannye yg bermain di minda skrg...

???~~REPEAT KE PASS TUK PAPER² ARI NIE~~???

Tuesday, April 27, 2010

BoleH KaH????

29/4/2010

9A.M - 12P.M Final Paper International Realation
2.15P.M - 5.15P.M Final Paper Information System

huhuhu... Bolehkah menjawab ngn excell...
stdy pown xbape btol lagi..
byk nye topic yg kne cover... huhu....
cam ner nie..
huhu.. stdy2...

~~~BoLeHKaH??????~~~

Sunday, April 25, 2010

♥♥ ĤΛƬĪҠƱ ßƐŔßƱИƓΛ-ßƱИƓΛ ♥♥

Hati ni rase happy n bahagia sgt...
Baru ku tahu erti bahagia kini...
Walaupoen berjauhan.. tp bahagia tu tetap kurasai...
xtaw nk define cam ne or explain pe yg ati nie rase...
makin hari makin sayang...
makin hari kepercayaan diriku pada dirinya semakin kuat...
ku x lagi ragu2 dgn cinta yg ku dapat dari dirinye..
apekan ini tanda2 dia adalah untuk ku, dan aku adalah untuknya...
semuanya terletak pada-Nya....
kita hanya mampu merancang tp Dia yg tentukan segalanya...
ape yg kite boleh buat hanyalah berdoa agar dikekalkan perhubungan ini...

♥~AMIN~♥

Wednesday, March 31, 2010

TeSt... TeSt... TeSt...

waa....
byknye test lagi nk kne hadapi...
huhu....
cam ne la kondisi otak ni nnt...????
adekah dapat berhadapan dgn semua kondisi ini??
malas pown turut menyelubungi diri, nk lawan tp tah le...
huhu... harap otakku dapat berhadapan dgn tenang...
final pown da nk dekat... huhu...
...HADAPI DENGAN SENYUMAN...

Tuesday, March 30, 2010

MeNgAdEee............




Baru je jmpe doctor beberapa ari lepas. Nak start mengade lak die. 41082km da anta die tuk jmpe doc. Check sane, Check sini., then siap basuh enjin lagi n siap buh perfume baru lagi. Hehe.. Dpt perfume sbb cabutan bertuah sbb ari tu adlh ari bertemu pelanggan kat situ. Ade makan2 free lagi. Makan bihun, kuih2 sket then air anggur. Sedap gak la. hihi.. eh.. tersembang bab makan lak. Sambung-sambung. ermm.. masa die ni jmpe doc die, papa siap teman die lagi. berada disisi die sepanjang die jmpe doc. Ukan pe, cian kat die. nnt die takut lak jmpe doc sorg2. so papa teman la die. at least die berani la gak kn.. cukup baik la tu papa nk teman.tgk org lain tu mn ade papa or mama diorg nak teman2.. ade anta then papa or mama diorg blah pown ade.. terkontang kanting la die kesorgan. budak ni kire beruntung la papa ni jenis care kat die. cian.. kang klo x berada di sisi kang takut majuk lak. die je papa tgk manje sket. org lain tu berdikari je. xpe la. nasib la papa die ni jenis syg kat die, klo x mmg x care la kat die. da siap semua, doc cakap kene bayar RM173.60. uih.. mahal nye.. ingtkan minor service je. rupe2nye major.. nsb la papa ade uit taw.bile da siap everything. ati mmg gumbira sbb da bw die jmpe doc. die pown sonok gak la. badan pown da ringan. nk lari pown sedap da. kirre ok la tu kan.
29/3/2010.. g la main badminton. time ni ujan lebat sgt. mmg kne meredah ujan la. blk je dari main badminton, mcm bese kuar kete then nk lock die, tekan button hijau tu then die mengamuk lak. ingt kan ade pntu x rapat so check la blk semua pintu n bonet. semua da rapat da. then try tekan button lagi still nak ngamuk lagi. aih.. nk wat papa naik angin la tue. xpe. check lagi bonet n pintu then off kan lmpu dlm kete sbb takut short kat situ. then check gak wirering die sket2 walaupown xreti. cam everything ok n xde nmpk lak kot2 ade short circuit ke. ok je. then tekan lagi, still ngamuk lagi. papa da fed up. lock gune kunci je. ari ni g kuliah, ingt smpai kampus x ok lagi. try la gune remote. ok pulak. tp masa nak tinggal tu cam takut gak die ngamuk time2 kuliah. so far ok plak. intai2 die dari jauh pown die behave je. ok la tue. then blk la g makan kat kedai kat2 area umah nie, lock gune remote gak. ok je. xde prob. then masa papa tgh amik makanan, time tu la die nak ngamuk depan2 org ramai. mmg x taw malu la. da start ngade die blk. kelam kabut papa g kat die tgk pe jd. then die da start blk so papa lock gune kunci je. da ciap mkn smue, blk la umah.. kat umah ok la plak. mmg nak kne die nie ngn papa taw. geram btol. nk bawa die g jmpe doc ptg nie tp tgk2 die ok pulak.. ish.. geram btol... nak mengade2 la tue...

Friday, March 26, 2010

!!!...BiLa AtI BeRkaTa...!!!



kisah ini adalah antara 2 hati yang sama2 mencari kebahagiaan..
hati ni masing mencari kebahagiaannya yg tersendiri..
begitu lama 2 hati ini sepi tanpa kebahagiaan dan kegembiraan bersama org tersyg..
2 ati ni msing2 berusaha mncari kebahagiaan n kegembiraan itu..
saban hari xmenjumpai lagi ape yg dikehendaki oleh mereka...
dua ati ini bukan tidak mahu berusaha untuk mencari smua itu tapi...
mereka sudah penat untuk dilukai oleh org yg tidak mnghargai mereka...
mereka hanya membiarkan masa yang menentukan segalanya..
sampai la suatu ketika bila 2 ati ini bertemu...
20 March 2010 menjadi tarikh pertemuan 2 hati ini..
walaup0wn 2 hati ini baru ketemu tetapi mereka seakan selesa tuk bersama...
adakah mereka sudah ketemu kebahagiaan yg mereka cari selama ini??
sememangnye ia mengambil masa tuk 2 ati ini bersama...
kebahagiaan n kegembiraan sudah mereka jumpa antara 2 ati ini..
akan tetapi masa diperlukan tuk mengenali dengan lebih lanjut antara mereka...
bersama la berdoa agar kebahagiaan n kegembiraan akan memihak kepada mereka..
penat dilukai dan menderita..
inilah peluang bagi mereka tuk bersama2 menikmati kegembiraan dan kebahagiaan..
statement ni telah digunakan oleh mereka...
♥♥♥... HaTi I HaTi U GaK.... haTi U haTi I gAk... HeHe... ♥♥♥
...BiAr MaSa MeNeNtUkAn SeGaLaNyA...

Wednesday, March 24, 2010

HaTi adE SenaNG...

Day After Day...
Time pass away...
hihi... rase hati tenang skrg n semakin bahagia...
luka di hati pown da semakin terubat oleh sbb kehadiran si dia....
...20 March 2010...
tarikh bermakna bagi ku...
mula mengenali diri si dia..
n walaupown baru je knal tp rase selesa sgt bila bersama n xde rsa janggal or pa pe je la...
rase mmg selesa n epi je bile dpt cntct si dia...
klo leh mmg nak everytime nk bersama si dia...
sbb bile bersama si dia, ati ku gembira n epi sgt2..
mungkinkah pintu ati ku dibuka semula oleh si dia????
n maybe si dia kebahagiaan yg di cari selama ini???
...BiAr La MasA yG TntuKn SegAlaNya...
kita hanya mampu merangcang...
Dia yg tentukannya...

Monday, March 22, 2010

BiOr BtoL!!!

pagi... ptg... mlm.....
ai... layan nasyid lak skrg nie.. ape kes???
ntah le... nak kate insaf... btol ker???
tp cam bes lak nasyid skrg ni tuk didgr....
sbb tu skrg nasyid is rockkkkk!!!!!
hahahaah....

I LikE!!!


bes la lagu nie... fav gak la... hihi...
bile la nak dpt tab guitar tuk main lagu nie... huhu..

♥♥♥...aTi AdE SeNanG..♥♥♥

lately nie... ati ade sng... bahagia kot...
dpt jmpe kawan yg best bile kawan ngn die...
seronok sgt... rase bahagia pown ade...
tah le... tp mmg best la..
walaupown ati ni penah dilukai n menderita suatu ketika...
tp skrg ni da terubat sket sjak kehadiran si dia...
harap leh rase bahagia je....
ade statement yg best.. hihi...
♥♥♥... HaTi I HaTi U GaK.... haTi U haTi I gAk... HeHe... ♥♥♥
hahaha.... xmo komen byk2.. sket2 da la...
xley komen bnde yg x pasti.. hihi...

Friday, March 19, 2010

Bosan!!!

Ari nie ari yg sungguh membosankn...
gilo jdnye... xtaw nak wat per...
housemate smua blk umah then tinggl sorg je...
ade sorg lagi yg x blk tp yg ni xrapat ler... so xley nak ajak g mn2 or lepak....
huhuhu...
pagi2 lagi bgn sbb mmg semangat la nak basuh kete...
kuar g beli plastik itam rm2.50 then blk2 kemas garage dulu...
mmg semangat la nie...
park kete as to wash the car..
siap2 position the car kuar2 je ukak paip je... u know what happen!!!!
AIR XDER!!!!
huhu...
da la bgn kul 8 lbey td... punye la smngt tp tgk2 air lak xde... spoilt my mood..
xpe.. dgn azam yg tinggi mula mngemas umah...
umh mmg berserabot la... byg la da bape lame x kemas...
aku da la alah pada habuk nie... mmg selsema la stiap kli kemas umah...
smpai kul 1.30 gak la baru siap kemas ruang tamu... siap2 trus g jumaat....
hihi.. then ptg lagi la bosan... da xtaw nak wat pe... take a nap jap.. then bgn main guitar... hihi...
bosan sgt da ni... tgk2 air da kembali ade... so basuh gak la MY LOVELY CCH tue...
ptg tue msg mmber ajak kuar but die ade hal lak... g lawat mmber koma sbb accident...
xsnggup nak lihat keadaannye sbb terlalu sdey tuk melihatnye... ari ni da dekat smggu gak la die koma... huhu.. semoga die cpt sdr n cpt sembuh....
da BOSAN tahap dewa da nie... huhu...
walaupown uit xde nie... poket RM20 n bank RM20....
cekalkan ati gak... kuar....
menuju ke JUSCO BKT MERTAJAM!!!
the point nk g sane is nak mkn MC D... tu je...
mcm kat S.P xde..
hihi... mkn MC D... abis RM11.50.... hihi.. tggal bape je ni uit... mn la nak merempat pas nie....
cam bese... nk blk msti singgah BAGAN AJAM dlu.... tgk2... ade gak bdk VIVAC lepak situ....
join lepak jap... then blk... huhu... otw blk.. mmg ngntok... nsb x accident je... huhuhu...
tp overall today walaupown bosan tp at the end leh gak d epikan oleh MC D n VIVAC... hihi....

Wednesday, March 17, 2010

Present, Present, Present....................

Pagi, Tgh Ari n Ptg.............

pergi kelas semata2 tuk presentation....

klo ok xpe lak...

klo excel xpe gak...

ni... present sket kne bantei yg lbey..

huhu...

Ethics..... H..R................. QM........

tp walau kne bantei skali poen...

at least da lepas tiga sengsara ni kire ok la...

sabar je la...

ku pasrah ngn markah yg akan dpt..........


Tuesday, March 16, 2010

SuKa & DuKa 16/3/2010.....

huhu...

rase epi sgt bile kite bagi something special tuk org yg kite suke or admire...

epi gak sbb dpt kuar n jln2 ngn mmber baik...

tp x bes kuar ngn die sbb org asyk memerhati die je... ish3...

kawan ku seorg yg famous la katekan... hahahahaha....

tp nape rase duka lak????

ntah la... mybe sbb org yg kite admire kurang mmberi respond yg positive kot...

ntah le...

n sdey gak tgk keadaan kawan yg accident... huhu... trukk....

xmmpu nak tgk lame2... sebak rase bila melihat keadaan beliau...

sme2 kita berdoa semoga die trus cekal dlm mengharungi dugaan ini..

n semoga die cpt sdar kembali n cepat pulih... huhuhu...

Monday, March 15, 2010

Night Kids Crew

Ni la community yg mngumpulkan smua kereta yg bewarna hitam... Night Kids Crew bukan la satu club yg baru tapi ia hanya la satu community yg mengumpulkan kereta2 yg bewarna itam..

LoVeLy CCH ni pown antara yg termasuk dlm crew nie... so far community ni still baru.. n sedang menambah ahlinya.... syarat die sng je... jnji kereta msti bewarna hitam... skrg ni tgk on da way nak wat no crew tuk setiap ahli... hihi.. My Love akan diberi no crew C002... no satu da bagi kat sepupu die myvi sbb die leader tuk central division... klo my love ni amek no dari northern, no die msti dpt N005... byk sgt.. nmpk cam x otai.. so amek cntral jd nye no my love C002.. mmg otai.... no crew nye x ciap lagi.. still dlm process tuk design...

Sunday, March 14, 2010

My LoVe....

This is my lovely car that i ever had...

TQ so much MAMA for this LoVeLy CCH...
Really appriciate u n i love u so much.... Nama budak nie LoVeLy CCH... cam x cute je nm die... tp tu la yg slalu dipanggil or ade yg panggil kete MARSHALL... hihi... Budak ni dilahirkan pada 22/12/2008.. Darah masih muda lagi budak nie.. tp da mcm2 da die makeup... Pandai tol die nie....

Budak ni pown ade club die gak... die ni join Perodua Viva Club Malaysia a.k.a VIVAC n die ni ade org pnggl kete MARSHALL sbb die slh sorg marshall dalam VIVAC... die ni pown ade community die gak... geng2 kete itam... hihi... nm community die NIGHT KIDS CREW COMMUNITY....

Budak ni mmg da ramai da kenal kat dlm kampus nie.... mmg famous la budak nie.. da la ngn die ni ade 12tone hon... memekak gak dlm kampus... org tgh stdy die ni kekadang dok memekak... ish2.... da la ngn hon, siren marshall lagi... ish3... budak2.. nape la yg dok memekak dlm kampus tue...

Ape la yg budak ni makeup yer... ish3... meh kite tgk... paling jelas tu la.. lmpu neon bwh tu.. da cam fast n furious da tp kete dok takat tu gak... hihi... stiker line putih tue.. spotlight... sportrim.. side skirt ade tp x cat lagi... extractor.... tabung blakang... siren... 12 tone hon... turbo timer... front strunt bar n rear anti roll bar... tinted... mata biru... hihi... tu je kot... tah la... nmpk cam sket je tp tgk2 da byk da budak ni makeup... mengalahkan pmpuan nak makeup2 budak nie... ish3.....

Whatever it is... CCH is always inside my heart... currently, LoVeLy CCH is no 1 in My Heart After mY FaMilY.....

GetTing StarTed...

baru nak start..........

ni semua pengaruh kawan2 nie...

yeke... ntah le... xsure gak... hihi....

huhu.... bosan2....

ish3........

many things happen....

♥ story

Daisypath Anniversary tickers